Sesongoppsumering Oslo Crows

Pre-game - Norway v Iceland AFL

Norge v Island

Sesongoppsumering Oslo Crows
Andreas Kristoffer Berge

Første trening var allerede den 14. april. Fint vær, flere nye spillere og en generelt bra treningsøkt kan oppsummere årets første treningsøkt.

Første kampen vår kom allerede en måned senere, den 14. mai borte i Gøteborg der vi møtte både Gøteborg og Karlstad i AFL Sweden West League, Round 1. Det var to tette kamper der vi først slo Gøteborg med 6.11.47 mot 6.8.44. Faktisk vår første seier mot Gøteborg. Litt senere slo vi også Karlstad med sifrene 7.9.51 mot 4.9.33. Samme dagen vant også Gøteborg kampen sin mot Karlstad.

Neste kamp var 28. mai hjemme på Ekeberg mot Ås Battlers. Vi hadde litt fler spillere enn Ås og dermed fikk de låne noen av våres spillere. Ås startet kampen best og kjempet sterkt. Vi kom derimot hardere tilbake og tok hjem seieren med 90 mot 73.

18. juni var det ny kamp på Ekeberg. Denne gang vår viktigste hjemmekamp for sesongen. Vi skulle møte både Gøteborg og Karlstad i 2. runde av AFL Sweden West League. Dessverre måtte Karlstad trekke seg i siste liten og det ble heller en stor kamp mot gutta fra Gøteborg. Gøteborg kom sterkt ut av startblokken og tok ledelsen kun sekunder ut i kampen. Vi kom derimot sterkt tilbake og fikk et par scoringer og ledet etter første quarter.

Etter å ha tatt ledelsen så vi oss aldri tilbake og vi økte stadig ledelsen. Til slutt vant vi med 98 til 60 poeng. Dermed hadde vi et godt utgangspunkt til å vinne serien før siste runde.

Lokalavisene i Oslo hadde også tatt turen til Ekeberg etter at Andy sendte ut en pressemelding. Journalisten virket veldig interessert i kampen og tok noen intervjuer etter kampslutt. Artikkelen kom på trykken et par dager senere og det ble en velskrevet artikkel som hjalp oss til å få inn noen nye spillere.

2. juli møtte vi Ås igjen, denne gangen borte. Det var ikke store oppmøte og vi endte opp med å spille en 5-a-side kamp der Oslo ble veldig sterke. Hele 141 til 61 ble det ved kampslutt og Andy noterte seg for hele 13 scoringer.
Vår danske maskin, Rene, tok i august turen ned til Australia for å spille i AFL International Cup. Han spilte en bra kamp der nede og noterte seg også for en scoring. Danmark endte til slutt på åttende plass.
Kurt Jansen in action for NorwayVi skulle også egentlig spille kamp både borte og hjemme mot Tromsø, men dessverre lot ikke dette seg gjøre, mye grunnet den store avstanden, og at vi også skulle avgårde til Island for å spille landskamp.

Før Islandskampen spilte vi en siste kamp mot Ås. Denne hjemme på Ekeberg. Kampen ble en tett og jevn kamp, der Ås til slutt tok seieren med et poengs margin. Vi tapte dermed med 10.8.68 mot 10.9.69.

Så kom årets høydepunkt. Vi skulle til Island for å spille for Norges ære.
Vi kom til Island fredag, noen på torsdagen. Dermed fikk vi kommet oss litt til rette før selve kampen som gikk lørdagen.

Lørdag morgen var alle klare for dyst. Vi hadde til og med en egen teambuss som vi kjørte med fra Reykjavik til en bane litt utenfor byen. Henrik Elvestad fra Golden Goal, tv-showet på TV2, var også med oss opp til Island for å lage et innslag om australsk fotball. Så mye sto på spill.

Vi kunne jo ikke tape en landskamp som skulle sendes på nasjonal tv. Det var en jevn start på kampen, men andre halvdel av kampen stakk vi ifra og sikret oss til slutt en solid seier med 9.7.61 mot 4.4.28. Banens beste ble Rene som spilte en veldig bra kamp, som alltid.

Etter kampen stilte Islendingene opp med middag på klubbhuset deres og etter middagen var det ut på byen for å teste Reykjaviks berømte nattliv.

Det var en fantastisk kveld med festing, nordlys og masse moro.
Dagen etter kampen tok de fleste seg en tur til den Blå Lagunen for å slappe av og komme seg etter kampen. Vi fikk se de ellers mandige gutta ta på seg ansiktskrem og slappe av i både vann og på land.

Norway v Iceland Australian football from Oslo Crows on Vimeo.

Etter landskampen var det kun en runde igjen av ligaen mot Karlstad og Gøteborg. Denne gang borte mot Karlstad. Den 24. september tok vi turen over grensa for å ta hjem seieren i ligaen. Da vi ankom fikk vi vite at Gøteborg måtte trekke seg, og det betydde da at vi allerede før kampen hadde vunnet hele ligaen. Vi spilte allikevel kampen for og prøve å gå ubeseira gjennom. Da fløyta og sluttsignalet gikk hadde vi vunnet kampen med god margin. Hele 29.26.200 mot Karlstads 2.13.25.

Etter kampen hadde Karlstad i tradisjonens tro satt opp til grilling. Så vi spite noen burgere og tok et par øl før det bar tilbake til Oslo. Det med viten om at vi hadde vunnet hele ligaen og attpåtil gått ubeseiret igjennom.

Sesongen var dermed over for Oslo Crows, men en spiller la seg ikke på latsiden helt ennå. Andy dro nemlig til Belfast (Nord-Irland) for å spille E-cup med det islandske landslaget.
E-cup gikk dessverre ikke som håpet og Island tapte alle sine tre kamper. Høydepunktet til Andy var derimot å legge en engelskmann i bakken.

Dagen etter E-cup deltok han også på det årlige møtet til AFL Europe, der han presenterte Norges søknad for å bli støttemedlem. En søknad som gikk igjennom.

Oslo Crows - Australsk fotball mesters vest Sverige 2011Den 1. oktober var det klart for Grand Final fra Australia. Geelong mot Collingwood (Geelong vant). Vi samlet oss sammen og tok turen til The Dubliner i Oslo. Her så vi kampen, hadde lotteri og salg av paier. Australske paier. Alt til inntekt for klubben. Det ble en stor suksess både sosialt og økonomisk.

Året 2011 har vært et ekstremt bra år for oss. Mange nye spillere har meldt seg, vi har vunnet det meste. Ligaseier og landslagseier blant annet. Vi har vært i lokalavisene i Oslo, vært på Golden Goal (TV2) og vi har blitt støttemedlem i AFL Europe.

Neste sesong er det nettopp E-cup som er det store målet. Da håper vi på mange norske spillere som er villig til å bli med på turneringen som avholdes i Glasgow (Skottland).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s