En fantastisk sesong

Sesongen startet med et brak og tidenes første norske liga i australsk fotball. Nemlig Kenguru Cup. Ligaen bestod av tre lag, Ås, Oslo East og Oslo West.

Ås tok fort føringen i serien med to strake seire i første runde, og holdt statistikken sin gående med to nye seire i andre runde. På den andre siden av tabellen derimot hadde vi Oslo West som slet med uttellingen og tapte sine fire første.

I den tredje runden skulle Ås sitt første tap komme, og det på eget gress. Etter først å ha slått Oslo West nok en gang, måtte de kapitulere mot Oslo East. Hele 91-20 endte det i favør Oslo-gutta.

I fjerde runde skulle Oslo West få sine første poeng. To strake seire mot henholdsvis Ås og Oslo East ga laget selvtillit inn mot siste serierunde. De kunne riktignok ikke vinne serien, men viste at de ikke er å ta lett på neste sesong.

Mens Oslo West vant begge sine kamper i fjerde runde vant også Oslo East mot Ås. Dermed sto det likt på poeng etter de fire første rundene, men det var Oslo East som tok over tabelltoppen for første gang grunnet deres gode målforskjell.

Dermed var det klart for en dramatisk avslutning på ligaen i september. Først ut var Oslo East og Oslo West. En dramatisk kamp der Oslo East tok seieren med minst mulig margin. Kun et poeng skilte de to lagene til slutt. 47-46-seier ble det til Oslo East som med det la et kraftig press på Ås som dermed måtte slå Oslo West.

Det ble nok en jevn kamp, men Ås måtte til slutt se seg slått med tre små poeng. Dermed var det så å si avgjort. Grunnet den store målforskjellen til Oslo East måtte gutta fra Ås vinne med 100 poeng og mer til.

Dermed var det tid for sjarmøretappen for Oslo East i siste kamp. Men til tross for ligaseieren la de ingenting tilbake i kampen. De ville vise seg tittelen verdig og til slutt endte det med en knusende 39-16-seier til Oslo East som dermed kunne motta trofeet for årets Kenguru Cup (fylt med øl, som skulle drikkes opp).

Oslo East: Kenguru Cup mestere 2012.

Sweden West League

I den svenske ligaen gikk vi forrige sesong uten å tape en eneste kamp. Den statistikken ville vi opprettholde også i år.

I den svenske ligaen spiller alle de norske lagene under Oslo Crows.

Første kamp gikk av stabelen på hjemmebane (Ekeberg). En solfylt dag der nok en jevn kamp skulle utspille seg. Gøteborg og Karlstad klarte riktignok ikke å stille lag alene, så de slo seg likegodt sammen. Svenskene holdt godt stand og ledet med hele 19 poeng før siste periode. Men da kom Oslo Crows. Etter en gedigen sluttspurt klarte Oslo å vinne 63-62 og dermed opprettholde statistikken sin.

Andre runde gikk i Karlstad. Nok en gang kunne ikke de svenske lagene stille lag, så de slo seg sammen igjen. Det skulle bli nok en jevn kamp, men etter en lang og intens kamp kunne Oslo Crows nok en gang ta hjem seieren. Det med kun fire poengs margin.

Siste runde skulle spilles i Gøteborg, og nok en gang måtte svenskene stille med et samla lag. Denne gang skulle det vise seg at Oslo skulle bli altfor sterke for svenskene. Oslo ledet gjennom hele kampen og vant til slutt komfortabelt med 93-29.

Dermed ble det nok en serietittel i den svenske ligaen, og nok en gang gikk Oslo-gutta ubeseiret gjennom ligaen.

Sweden Open

Her ser du litt av forholdene under Sweden Open.

En tur til Norrtälje litt nord for Stockholm var årets første store footy-tur. Vi håpet på en super tur hvor vi kunne bite godt fra oss og ikke minst fint vær. Det ble det derimot ikke.

Regnet høljet ned og gradene sank sakte men sikkert ned mot 0-tallet. Det var faktisk den kaldeste junidagen på 84 år i Norrtälje denne dagen.

Med det sagt, så skulle det fortsatt spilles footy. Vi møtte Kårsta (Årsta og Karlstad sammenslått), Södermalm og Norrtälje. Det ble en tung dag hvor vi startet med to tap mot Kårsta og Södermalm, før vi slo Norrtälje i tredje kamp. Egentlig skulle det spilles flere kamper, men grunnet værforholdene måtte turneringen avbrytes. Og det var kanskje like greit.

Men tomhendt hjem dro vi ikke da. Vi fikk med oss Vandringstrofeet for at vi faktisk hadde tatt den lange veien over fra Oslo.

E-cup

Klas sparker ballen avgårde

Så kom det store målet for oss denne sesongen. Norge skulle debutere i Euro Cup i Edinburgh. På forhånd hadde vi fått en veldig vanskelig oppgave etter å ha havnet i dødens gruppe med vertsnasjonen, Skottland, England (vunnet turneringen to ganger før) og Danmark.

Vi startet med kamp mot Skottland. Vi hadde ingen mulighet. Vi viste litt for mye respekt i denne kampen, og skottene var hakket hvassere.

I den andre kampen skulle vi møte Danmark. Vi satte inn det første målet i denne kampen. Og Brage Blomdal fikk æren av å sette inn Norges første landslagsmål i Euro Cup noensinne. Men dessverre var Danmark sterkere enn først antatt. De kom sterkt, spesielt i andre omgang og vant solid til slutt.

I tredje og siste gruppespillkamp skulle vi møte England. En kamp som skulle bli jevnere enn først antatt. I hvert fall en stund. England slet og slet, og klarte ikke å score et eneste mål før pause og kun et par poeng skilte oss. I den andre omgangen viste de derimot mer styrke enn oss og vant til slutt kampen.

Eivind prøver å sette ballen i mål.

Til tross for tre tap i gruppespillet viste vi god moral og innsatsvilje i den rykende ferske landslagsdrakta og alle lagene var imponert over hvordan vi fremstod i vår første internasjonale turnering noensinne.

Men dagen var ikke over etter tre tap heller. Vi endte nemlig i C-sluttspillet eller Plate-sluttspillet som det heter.

Der møtte vi Østerrike i semifinalen. Og ryktene før kampen tilsa at vi faktisk var store favoritter. Og det viste seg å stemme. Fra første spark på ballen viste vi hva vi var gode for og etter de to omgangene var det en stor 43-1-seier som sørget for at vi var i finalen. Der skulle vi møte Island som slo ut Tsjekkia i sin semifinale. Island som var veldig revansjesugne etter tapet på Reykjavik i fjor.

Finalen gikk foran et par hundre tilskuere på hovedbanen. Også her ville vi vise at vi hadde det som skulle til, og joda. Nok en knusende seier skulle det bli. Hele 41-9 endte det til slutt. Dermed vant vi, Norge Plate-sluttspillet og fikk totalt en 13. plass i Euro Cup.

Just Andre vinner en rack.

Vi ble igjen på stadion for å ta noen øl til resten av kampene denne dagen. Og det skulle vise seg at vi virkelig var i dødens gruppe. Engelskmennene tok bronsemedaljen, mens danskene spilte finale mot de regjerende mesterne, Irland. Det ble en jevn affære og danskene ledet helt til det siste, men med kun noen sekunder igjen å spille satte Irland inn et mål. Et mål som skulle vise seg å være viktig. Irland vant finalen med 30-29. Men alle var derimot sårt enige om at danskene fortjente seieren.

På kvelden ble årets lag tatt ut og vår egen David Stone ble kåret til årets manager.

David Stone fikk prisen som årets manager i E-cup.

NIF

30. august 2012 kommer til å stå som en stor milepæl for australsk fotball i Norge. Oslo australske fotballklubb ble nemlig akseptert som medlem av NIF (Norges idrettsforbund).

Mye sosialt

For de som vurderer å prøve Australsk Fotball, så er det ikke bare kamper og trening i en sesong. Det er mye sosialt innenfor idretten. Under kampene våre er det stort sett salg av for eksempel pølser, drikkevarer og lignende. Og etter kamp så samles vi ofte for å ta en pils eller noe i den duren.

Sesongavslutning

Vi har den årlige sesongavslutningen på The Dubliner i Oslo. Da samles vi for å dele ut priser til årets spiller med mer. Samtlig som vi har loddtrekning og ser den store «Grand Final» fra den australske ligaen.

Årets prisvinnere:

Best & Fearest: René Damborg Jensen

Player of the Year, Oslo West: René Damborg Jensen

Player og the Year, Oslo East: Andreas Kristoffer Berge

Player of the Year, Ås: Eivind Myrvold

Best first year player: Lars Konrad Hansen (Oslo East)

Most improved player: Anders Thømt (Ås)

Takk til alle som har vært med på å bidra i og rundt klubben i 2012. Nå er det bare å se fram til neste års sesong. Et år som skal bli enda bedre igjen. Og en spesiell takk til trenerne, Adam Pearce, David Stone og Adam O’Toole. Og en ekstra takk til Anette Smith for hennes bidrag som skadeansvarlig.

(For fler bilder se galleriet til høyret eller følg denne linken: AFL Europe bilder.

Cheers! Andreas Kristoffer Berge (Andy) 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s