West klare for Grand Final

SAMSUNG CSC

Oslo West vant to nye kamper og er klare for finale. Det en runde (to kamper) før slutt.

(Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge)

Rugbybanen på Voldsløkka var utslitt, så dermed ble den fjerde serierunden flyttet litt lenger bort på sletta på Voldsløkka. Tilbake der vi har trent i mange år.

Rammen rundt kampene var bra med noen tilskuere og ikke minst oppholdsvær. Sola skinte frem innimellom, men stort sett var det overskyet. Men heldigvis ikke noe regn.

West med full kontroll
Det var øst mot vest i torsdagens første kamp på Voldsløkka.

Oslo West hadde få problemer mot gutta fra østkanten og kruste inn til en solid 31-11-seier.

Dermed var ståa sånn at West kunne kvalifisere seg for Grand Final for første gang etter et par år på sisteplass. Men først skulle derbyet mellom Oslo East og Ås avgjøres.

Ås opp på andre
Med seier ville East kunne få et godt grep om finaleplassen, og halvveis så det lovende ut. De ledet med fem poeng halvveis og rett etter pause fikk de et par raske scoringer, men så falt de sammen.

Ås kom sterkere og sterkere med og utliknet forspranget. Det var tette dueller om ballen mot slutten, men når East misslyktes i et viktig angrep like før slutt kontret Ås inn en scoring og dermed en 48-40-seier.

West med knepen seier
I siste kampen for dagen kunne Ås få et grep om finaleplassen, men nok en gang kom de under. West ledet solid og så ut til å gå mot en sikker finaleplass, men nok en gang kom Ås mer og mer med i kampen. De klarte nok en gang å utlikne forspranget, men denne gang holdt det ikke. Når West lyktes mot slutten av kampen ble det nemlig jubel på vestkanten. Det med knappest mulig margin etter en 34-32-seier for Oslo West som er klare for sin første finale.

Dermed blir femte og siste runde i seriespillet uviktig for West som kan bruke den til å trene på hva de skal gjøre i finalen. Laget har vært solide i hele år og med seks seire og kun to tap ligger de milevis foran de to andre konkurrentene på tabellen.

Avgjøres i siste runde
For East og Ås står det nå helt likt. Begge lag har like mange poeng etter tre seire og fem tap hver. Det er kun målforskjellen som skiller de to lagene foran den femte og siste serierunden. Der har Ås et solid overtak på East, så East må nok vinne det siste oppgjøret mellom de to lagene for at det skal gå veien. Med mindre de får litt hjelp fra West.

Det er med andre ord mye som står på spill når siste serierunde går av stabelen senere i august.

Men vi gratulerer West med finaleplass og sitt første seriemesterskap. Nå gjenstår det altså å se hvem som blir motstanderen i finalen.

Tabellen:

# LAG KS S T U MF MM % P
1. WEST 8 6 2 0 268 203 132,02 20
2. ÅS 8 3 5 0 256 230 111,30 12
3. EAST 8 3 5 0 183 251 72,91 12

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s